BERISHA: KUSHTETUESJA DO TË VEPROJË NJËJTË EDHE ME RTK SI ME KPMSHCK

110

Gazetari Ridvan Berisha, ka reaguar pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, e cila ka konstatuar se vendimi i Kuvendit te Kosovës për shkarkimin e anëtarëve të KPMShCK-së është antikushtetues.

“Nen azginllakun e votes, duke e abuzuar ne esence vullnetin e qytetareve, njejt veproi mazhoranca e Albin Kurtit edhe ne rastin e shkarkimit te Bordit te RTK-se. Natyrisht se Bordi i ri i RTK nuk ka asnje behane ne kete kontekst, ata respektuan nje proces legal te themeluesit te RTK, Kuvendit te Kosoves. Por ne rastin e RTK situata besoni eshte e ngjashme. Prandaj, kapitulli i Dyte i Kushtetues tone, qe formulon, mbrone dhe garantaon te drejtat dhe lirite themelore te njeriut, ne rastin e pare qe konstituohet, plotesohet ne perberje te plote Gjykata Kushtetuese, mendoj se te njejten vendimarrje do ta marre edhe per shkarkimin e ish Bordit te RTK-se!”, ka shkruar Berisha në Facebook.