KASTRATI E QUAN BISLIMIN HIPOKRIT E HUMORIST

132

Deputeti nga PDK-ja Ardian Kastrati, në debatin për krizën energjetike, e ka quajtur humorist dhe hipokrit zëvendëskryeministrin e parë Besnik Bislimi, për dështimin e projektit për gazin.

Duke kritikuar qeverinë Kurti për dështimin e zgjidhjes së krizës energjetike, Kastrati tha se qeveria aktuale është duke u ankuar dhe vajtuar.

Kastrati: Bislimi është humorit e hipokrit

“Sot është situatë shumë e qartë, ka terr dhe terrin ju s’e gjetët mes jush, po e sollët ju terrin, sepse nga 2008 e tutje këtu s’ka pasur reduktime. Pra, terrin e keni sjellë ju. Kjo është e sigurt. Në këtë situatë, bizneset janë me gjenerator, njerëzit vuajnë në këtë ftohtë, ju kukatni. Jeni bërë qeveri e ‘kukamave’ sikur ato bebet ku qajnë. Ankoheni, qa është bërë 20 vjet. Ndaluni more se është situatë emergjente, njerëzit kanë nevojë për të gjetur zgjidhje. Situatën e keni pasur në dorë. Keni dështuar në afatshkurtër, po dështoni në afatmesëm dhe jeni para një zgjidhje ose terr ose duke vajtuar “ue-ue”, ose duke rritur çmimin e rrymës. Përveç kësaj, edhe projektet afatgjate me një hipokrizi të pa konkurruese, i arsyetoni që gazi amerikan. Me litra ka matur ky Besnik Bislimi, që vërtet është një hipokrit i pa konkurrencë. Dorën në zemër prej që ka ardhur ky (Bislimi), unë “Stupca” s’po i shikoj kurrë, kërkoj falje Vedatit, por po i bën ky shumë konkurrencë”, tha ai.

Ndaj tij, ka reaguar deputeti nga LVV-ja, Halil Thaçi, i cili tha se punonjësit emëruar pa konkurs në KEK janë duke e sabotuar qeverinë e Kosovës dhe kompaninë në fjalë.

Thaçi: Disa punëtorë po e sabotojnë KEK-un dhe Qeverinë

“Jam I bindur që edhe sot po e sabotojnë KEK-un, dhe jam shumë i bindur që Blloku B2 është një sabotim. Shumë i bindur jam për këtë punë dhe do të dalin faktet për këtë punë. Pra, ky është sabotim që po mundohet t’i bëhet kësaj qeverie, ndaj një ministre të suksesshme dhe drejtorit të suksesshëm të KEK-ut”, tha ai.