PARALAJMËROHEN RREGULLA TË REJA NË ZVICËR

122

Për momentin, Këshilli Federal është përmbajtur nga vendosja e masave më të rrepta për të frenuar përhapjen e koronavirusit, duke thënë se nuk ka informacion të mjaftueshëm në lidhje me rreziqet e Omicron.

Megjithatë, “ditët e ardhshme janë vendimtare,” tha Lukas Engelberger, kreu i Konferencës së Drejtorëve Kantonal të Shëndetësisë, pasi të dhënat e reja do të jenë të disponueshme deri të mërkurën.

“Nëse përdorimi i njësive të kujdesit intensiv vazhdon të rritet deri atëherë, Këshilli Federal nuk do të jetë në gjendje të shmangë miratimin e masave të reja që në fillim të javës së ardhshme ose të paktën t’i paraqesë ato kantoneve për konsultim”.

Ai shtoi se “më e rëndësishmja është që të kemi një masë të përshtatshme për valën Omicron dhe të mos mbështetemi thjesht në atë më të përshtatshmet. Nëse nevojitet shtrëngim i mëtejshëm, ai duhet të vijë nga qeveria federale”, raporton Albinfo.ch