Ambasadorët Shqiptar në Stockholm bojkotojnë ceremoninë e Cmimit Nobel…

391

Ambasadori shqiptar ne Stockholm Virgjil Kule njofton se edhe ai do te bojkotoje ceremonine e ndarjes se cmimit Nobel per autorin revisionist austriak Peter Handke.

”Ambasada shqiptare bojkoton ceremonine ne solidaritet me vujatjet e popullit shqiptar te Kosoves prej rregjimit te Miloshvicit, te cilit Handke i ben temena”, thote ambasadori shqiptar. Deklarata e ambasadorit shqiptar dmth se Kosova dhe Shqiperia bashkarisht bojkotojne ceremonine e ndarjes se cmimit Nobel.

Kjo eshte hera e pare ne historinë e ketij cmimi qe diplomate nga shtete demokratike bojkotojne kete ceremoni. Te marten ora 18:00 dy ambasadoret, ne vend se te shkojne ne ceremoni ku jane te ftuar, do te jene bashke me bashkatdhetaret e vet ne nje manifestim qytetar kunder vendimit te akademise suedeze per te nderuar me Nobel autorin Peter Handke.

Shqiptar Oseku