Minishengeni eshte thike pas shpine per Kosoven, nga Edi Rama

234

Publicisti dhe shkrimtari Shefki Oseku tha se Serbia doli fituese e padiskutueshme dhe për këtë dha edhe sqarimet e tij:

a. Moralisht, shtetit me gjakatar ne Ballkan ia dhane me doren e vet shqiptaret aureolin e shtetit me paqesor ne Ballkan! Ani pse ende 1500 kosovareve nuk u dihen varret, anipse cdo sekond Serbia po lobon haptas kunder Pavaresise se Kosoves, me para, femra te bukura, me dhurata armesh, me dredhi e mashtrime kudo neper bote.

b. E politikisht, si shteti qe e ve ne loje dhe e percane si mos me keq Shqiperine e Kosoven me disa premtime fluide, te padenja per ti zene ne goje, sic eshte heqja e doganes per shtetet e Minishengenit, ku Serbia, si shtet me i zhvilluar, do ishte perfitues absolut e shqiptaret si sterhumbes absolute.

c. Kosoven e poshteroi si mos me keq, si vend qe po “veteizolohet” dhe se Serbia po shfaqet dhe dekorohet nga shqiptaret si emancipatore e prijese paqesore e Ballkanit!!!

ç . E pavlesoj kufirin Kosove Serbi, te cilin pas 78 dite bombardimesh, me mund te tajskajshem u krijua nga Perendimi dhe flijimet kolosale te shqiptareve te Ballkanit gjate nje shekulli.

d. Te gjitha keto arritje te Serbise po behen pa e nderruar ata as nje germe nga Kushtetuta e tyre, e cila Kosoven e njeh si Serbi, ashtu sic ishte nga 1912 e deri me 1999.

f. Kjo po na ndodh se Edi Rama, si Enveri dikur, po i besojne armikut shekullor sikur ai te ishte miku shekullor!!!

e. Ky atentat kunder Pavaresise Kosoves po behet me armen e Serbise, por me doren e Edi Rames.

g. Perkunder te gjithe ketyre prapesive Kosova do rroje, sepse ajo, per fatin tone te mire, eshte femije i Amerikes e jo femije i politikanjve shkardhate, si Edi Rama me shoke