Ne Gjermani Fillon Vaksinimi edhe nga Mjeku i Familjes-Dr.med.Aurora Dollenberg

292

Dr.med.Aurora Dollenberg Organizimi i takimeve të vaksinimit paraqet sfida burokratike për klinikat ambulatore. Asnjë shqetësim në lidhje me vaksinën Astrazeneca. Pas Pashkëve, klinikat e mjekëve ambulator në gjermani dhe kështu fillojnë me vaksinat kundër infeksionit të koronës. Mjekët e përgjithshëm duhet të ftojnë pacientët të vaksinohen, Sekuenca e vaksinimeve bazohet në grupet e përparësive të përdorura tashmë në qendrat e vaksinimit. Përgatitjet për fillimin e vaksinimit janë për rrjedhojë në zyrat e mjekut. Ky është rasti edhe me Dr. Aurora Dollenberg, mjeke ambulatore. Ajo drejton dy klinika në Wolfenbüttel (Hannover)- Gjermani. “Ne jemi në proces të hartimit të listave të pacientëve që janë gati të marrin vaksinimin,” thotë ajo. Strategjia jonë e vaksinimit bazohet në listën paraprake te pacienteve me te pambrojtur apo me te rrezikuar dhe patjeter ne miratimin e pacientëve per marrjen e vaksines. Puna ne klinike duhet paralelisht të vazhdojnë normalisht, gje qe afatgjate shkakton nje mbingarkese te shpejte te personelit tim mjekesor. Dollenberg referon qe fillimisht klinikat ambulatore do furnizohen ng aministria me nje nurmer te vogel vaksinash në javë. Këto vaksina mund ta porosisni në farmaci. “Ndryshe nga vaksina e gripit, për shembull, ne nuk mund të faturojmë thjesht vaksinën përmes sigurimeve shëndetësore, por duhet ta porosisim dhe faturojmë vaksinat e marr çdo herë vecamas”, thotë Dollenberg. Kjo do të thotë shumë mbingarkese burokratike per klinikat ambulatore. Në fund të fundit, Dollenberg ende nuk mund të vlerësonte se sa pacientë ne si klinike mund të vaksinojme çdo ditë, pasi edhe puna rutine e klinikës duhet të vazhdohet paralelisht. “Unë do të doja që sa më shumë mjekë të familjes dhe mjeke ambilator të vaksinonin te gjithe se bashku, në mënyrë që barra e vaksinimit të mbahet nga sa shumë shpatulla,” thotë ajo. Asnjë List se kush është vaksinuar tashmë Dr. Aurora Dollenberg thote: “Ne do të vendosim orë speciale të konsultimit të vaksinimit”Ka të ngjarë që te merren rreth 160 doza vaksine në javën e parë´´. Bërja e takimeve është më e vështirë sesa vetë vaksinimi: “Ne nuk kemi një list të pacientëve tashmë të vaksinuar, sepse nuk ka asnjë komunikim direkt te informacionit midis klinikave ambulatore dhe qendrave nacionale të vaksinimit”, thotë Dollenberg. “Ne do të duhet të kontaktojmë një numër të madh të pacientëve të cilët tashmë janë vaksinuar.” Praktika e tij kalon nëpër pacientë sipas grupit të përparësive dhe për këtë arsye duhet të kontaktojë shumë mbi 80-vjeçarë të cilët tashmë janë vaksinuar. Klinikat private do i veme ne dispozicion te vaksinimit në mënyrë që të vaksinohen sa më shumë doza të jetë e mundur pergjate javes. Për shkak se vaksina mund të ruhen ne frigorifer der ne 5 dite dhe skadojne gjatë fundjavës. Nga ana tjetër, rekomandimi i Komisionit gjeman të Vaksinimit thekson se vaksina Astrazeneca do te jepet vetëm mbi 61 vjeçaret dhe mund te aplikohet pa problem nga gjithe mjeket ambulator. Siç njoftoi zëdhënësi i shtypit i ministrise gjermane te shendetesise, dy javët e para fillimisht do të vaksinohen vetëm me Biontec nga mjeket ambulator. Mjekja Aurora Dollenberg ende e konsiderojnë vaksinën Astrazeneca të sigurt. Sipas Dollenberg, numri i pacientëve me efekte anësore të përshkruara në media nuk është “statistikisht i përfillshëm “. Dollenberg madje u bëri thirrje pacientëve: “Ne kemi zgjedhjen midis vaksinimit ose sëmundjes. Rreziqet e sëmundjes korona janë dukshëm më të larta. Vaksina Astrazeneca është shumë e sigurt dhe e dokumentuar mirë.
Po ju sjellim edhe shkrimin origjinal të gazetes Gjermane