Roli i UCK-se ne faktorizimin e kombit shqiptar

105

Kafsheria sado qe mohohet, denohet, eshte ligji i pashkruar, por i pranuar ne heshtje, qe i jep gjithnje te drejte “te fortit” dmth “luanit”.

Idealizimi eshte verbesi. Te gjitha vendet perendimore e shihnin dhe e dinin se c’po ndodhte ne Kosove, ne vitet 90-ta, por e benin syrin e verber, deri sa UCK-ja nuk e pergjaku harten e skicuar padrejte.

UCK-ja i ka nderruar teresisht, madje per nje kohe te gjate, balancat kafsherore, antishqiptare te atyre qe per ne vendosnin pa na pyetur fare ne.

U pa se edhe te vegjelit, fare te pafuqishem, mundkan ta ngrisin ne ere “paqen” e pergjakur.

Tek pas kesaj ndodhi ajo qe ti e une e dijme.

Shefki Oseku