Shqiptarja në antologjin Suedeze

244

Nesër nga ora 17:00 në biblotekën shtetrore të Uppsalës do të bëhet promovimi i librit të 7 antologjik të Uppsalës që quhët Një tjetër qytet.
Në këtë antologji do jenë edhe 2 poezi të krijueses së re Grentina Krasniqit ftoj ti lexoni poezitë më poshtë.

Koha

Koha dha gjithëçka
Koha mori gjithëçka
Koha s’kuptoi gjë
Koha nuk diti
Nuk dha spjegim.
Koha tha gjithëçka që duhëj dhe shkoi.

Dikur

Me dëborë në kohën e fëmirisë këtu loznim.
Çdo ditë loznim me çdo gjë që stinët sillnin
dhe pse retë e zeza gjithë n’a përcillnin,
por shpresa n’a mbante.
Ajo është diçka që gjithë të mbanë.
Ti thua dikur
por kujtimin e ke gjithë me vete.
Ai nuk harrohet kurrë, është e kaluara jote.
Edhe kurrë mos e harro atë dikur, kujtimi, historinë
dhe të kaluarën tënde.