SHTROHET NË SPITALIN E HELSINGBORGUT NJË VAJZË SI PASOJË E PIJEVE ENERGJIKE

272

Shëndeti Efekti i pijës energjike
Pijet energjike si redbull powerking e tjera të dëmshme për njerëz sidomos për adoleshentët që po konsumojn pa kontroll .

Një vajz 13 vjeqe ´shtrihët në spital pasi ka konsumuar dje një sasi të madhe te këtij lloji të pijës energjike.Sipas raportit mjeksor adoleshentët duhët ti largohen kësaj pije jo të mirë të shëndetit. Të rriturit mund të konsumojn 25cl që do të thot mjafton me një kanace.Mbas një intervenimi mjeksor me pastrimin e organizmit ,vajza është mire dhe lirohet nga spitali.

Të rrisim shëndetshëm fëmijët tanë ,duke i udhëzuar dhe treguar pasojat e pijëve energjike. Sipas të dhënave mjeksore pasojat nga konsumimi i tepërt janë;temperatura e lart dhe shtypja e gjakut e lart,pagjumsia,të rrisin të rrahurat e zemrës,dhimbje koke .maramendje,shqet¨ësim,ankth e shume pasoja anësore .

Të jeni të vetëdijshem se qka ju rekomandoni fëmijës tuaj