Tërmeti 5.6 ballë shoqërohet nga 20 lëkundje të tjera, banorët e Kretës e kalojnë natën jashtë

85

Sipas Institutit Euro-Mesdhetar, në Kretë, pas tërmetit të fuqishëm me magnitudë 5.6 të shkallës Rihter, në orën 09:17 të mëngjesit të së hënës, u regjistrua një aktivitet i fuqishëm pas goditjesh, i cili la pas një të vdekur , dhjetëra të plagosur dhe dëme të mëdha materiale.

Banorët e ishullit po kalojnë kohë të vështira, shumë prej të cilëve janë të detyruar të kalojnë natën në çadrat që janë ngritur për shkak të gjendjes së keqe të shtëpive të tyre. Më shumë se 20 tërmete të tjerë u regjistruan me magnitudë 4.0 . Shumica e tyre janë raportuar në mëngjes. Pesë minuta pas tërmetit fillestar, në 09:22, u regjistrua një tërmet me magnitudë 4 ballë .

Pak më vonë, në 09:27, 3 Rihter “goditi” Kretën, në 09:37 dridhja ishte më e fortë, 4.6 Rihter , në 09:45 3 Richter, në 09:48 3.1 Rihter dhe në 10: 07 3.1 Rihter.

Nga ora 10:07 dhe për minutat e ardhshme, deri në 10:22, sekuenca e tërmetit u zhvendos rreth 3 Rihter  Në orën 10:30 “lëkundja” ishte më e fortë, e rendit 4.6 Rihter , ndërsa për tjetrën, përafërsisht, dridhjet ishin më të dobëta. Në orën 11:21 të mëngjesit, tërmeti ishte 4.5 në shkallën Rihter dhe për orët e ardhshme nuk pati tërmete të mëdha. Në orën 14:02 të Rihterit të regjistruar ishte 4, ndërsa dridhja u bë më e dukshme në orën 21:15 të natës kur kishte edhe 4 Rihter.

Ndërkohë pak minuta më parë u regjistrua një tërmet me magnitudë 4.5.